Централната избирателна комисия (ЦИК) даде разрешение машините за гласуване, предназначени за

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) даде разрешение машините за гласуване, предназначени за
Коментари Харесай

ЦИК даде разрешение машините за гласуване да бъдат транспортирани по места

Централната изборна комисия (ЦИК)  даде позволение машините за гласоподаване, предопределени за секциите в страната да изоставен склада и да бъдат превозени по места. Това заяви зам.-председателят на ЦИК Емил Войнов.

Съдът още веднъж отсрочи делото за избора на Васил Терзиев за кмет на София.

 „ От „ Сиела Норма “ ни уведомяват в писмо, че всички машини за гласоподаване са конфигурирани. Изпращат ни серийните номера на всички конфигурирани машини за гласоподаване, дружно с номерата на изборните секции, за които са предопределени те “, сподели той.

„ Има и писмо до Главна дирекция „ Жандармерия “, с което позволяваме изнасянето на 9356 броя СМГ и превозването им до СИК според транспортния проект под непрекъсната защита от Министерство на вътрешните работи “, добави Войнов.

 Трагичен жп случай: Влак блъсна служащи край Горни Дъбник (ВИДЕО И СНИМКИ) 4 мин. Трагичен жп случай: Влак блъсна служащи край Горни Дъбник (ВИДЕО И СНИМКИ)  Социално подкрепяне: 618 000 уязвими българи получават сапун и тоалетна хартия 3 мин. Социално подкрепяне: 618 000 уязвими българи получават сапун и тоалетна хартия  Катастрофа до столичен мол на бул. „ Черни връх “ (СНИМКИ) 3 мин. Катастрофа до столичен мол на бул. „ Черни връх “ (СНИМКИ)  Силна детонация и пожар в мол в Румъния: Има доста ранени (ВИДЕО) 2 мин. Силна детонация и пожар в мол в Румъния: Има доста ранени (ВИДЕО)  Сезонът на пожарите: Най-честата причина за тях е човешка немарливост 3 мин. Сезонът на пожарите: Най-честата причина за тях е човешка немарливост  Излязоха оценките от матурите 2 мин. Излязоха оценките от матурите  Трагичен жп случай: Влак блъсна служащи край Горни Дъбник (ВИДЕО И СНИМКИ) 4 мин. Трагичен жп случай: Влак блъсна служащи край Горни Дъбник (ВИДЕО И СНИМКИ)  Социално подкрепяне: 618 000 уязвими българи получават сапун и тоалетна хартия 3 мин. Социално подкрепяне: 618 000 уязвими българи получават сапун и тоалетна хартия  Катастрофа до столичен мол на бул. „ Черни връх “ (СНИМКИ) 3 мин. Катастрофа до столичен мол на бул. „ Черни връх “ (СНИМКИ)  Силна детонация и пожар в мол в Румъния: Има доста ранени (ВИДЕО) 2 мин. Силна детонация и пожар в мол в Румъния: Има доста ранени (ВИДЕО)  Сезонът на пожарите: Най-честата причина за тях е човешка немарливост 3 мин. Сезонът на пожарите: Най-честата причина за тях е човешка немарливост  Излязоха оценките от матурите 2 мин. Излязоха оценките от матурите

Всички РИК получават адреса на електронната поща, на която би трябвало да изпращат своите уведомления за машините за гласоподаване, в това число и тези за проблеми при гласуването с устройствата в деня на изборите.

От ЦИК оповестиха още, че изборната интензивност на идния в неделя двоен избор ще се регистрира на два пъти - към 11 и към 16 часа. 

Информацията за броя на гласувалите по тип на избора, ще се обобщава от регионалните шефове и ще се изпраща към ЦИК, където ще се разгласява са уеб страницата надлежно до 12 и до 17 часа.

След края на гласуването, компанията преброител - " Информационно обслужване " - ще дава от време на време на ЦИК междинни числови данни от гласуването по секции и изборни региони и по типове избори. Те ще се обновяват на интернет страницата на ЦИК на всеки кръговиден час от 23 часа за вота за народни представители, а за членове на Европейския парламент - от 00.00 часа нататък или 23 часа Централно европейско време.

След правене на протоколите и решенията на Районните комисии, те предават в ЦИК изборните бумаги и протоколите за повторна инспекция до 11 юни - вторник.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР